Friday, September 3, 2010

KLCC Mari !

Semalam aku dan Adam pergi KLCC . Dah lame kami tk pergi , akhirnye pergi jugak walaupon berdua .

Perjalanan kiteorang bermula dari LRT Taman Melati . Memula aku bajet nak tnggu Adam dekat Masjid Jamek tp dah alang alang aku dekat Setapak , aku suruh mamat tu pergi LRT Taman Melati . Lame jugak tnggu mamat nie , around 10 minit baru nmpak dia punya batang hidung . Tp tk kisahlaa , yang penting smpai KLCC :D

Lepas beli tiket , kiteorang pun naik . Dalam on the way tuh , aku cerita kat Adam mase aku kt TS hritu . Dia gelak gelak je , wanita wanita di dlm LRT tu tengok je kiteorang . Kami pon buat tk tahu , peduli ape dengan diorang . Lantaklah , haha . Cerita punye cerita , akhirnye kami sampai ke destinasi kami iaitu KLCC .

Fuh ! Dah lame tk gi KLCC oh , bapak besar itu punya bangunan ! Bila kiteorg masuk , tetibe Adam cakap perut dia nak melabur . Aduh , baru masuk dah nak melabur ke bang ? Sakai lah kau . Lalu kami pergi cari toilet di tingkat G . Baru nak masuk je tetibe , kena bayar pulak . RM2.00 pulak tuh , gila betul . Tak jadilah kami nak masuk , cari tandas tingkat lain dulu bak kata Adam .

So kami decide pergi tengok tandas kat tingkat atas pulak , harap harap tk kena bayar . Check punye check , nasib baik tk kena bayar . Adam , nasib baik kau , kalau tk terbarai la kau kat situ , haha . After menghabiskan diri kat tndas , kiteorg pon round KLCC cari baju . Cari punye cari , dah jumpe tp bnyak sgt pulak pilihan . Haih , nak pilih baju pon susah laa , apelah nasib . Malas fikir pasal baju , kiteorang pon gi wayang jap sebab nak beli tiket .

Dah sampai depan wayang , aku dgn Adam bincang nak tengok cerita ape . After berbincang , kiterorang decide nak tengok Step Up 3D . Lepas beli tiket , kiteorang pergi menunaikan kewajipan terhadap Ilahi iaitu Solat Jumaat . Lepas solat , kami pergi KLCC semula . Time on the way tuh , Adam start mengarut then aku pon gelak je lah , haha . Lawak ah kau Adam :))

Bile masuk KLCC tu , kiteorang terus cari baju .  Round dalam 30minit , finally jmpe jugak baju aku ! Lepas beli , aku tngok jam dah pukul 2.35 so kiteorang terus ke wayang . Adam kali pertama pergi wayang oh , haha . Tengok cerita Step Up tuh , best gila ! Starting cerita dah dancing dancing . Dancing dia dahlaa gempak habis ! Berbaloi lah aku tengok .

Lepas habis , kami pon ingin pulang ke rumah . On the way nak keluar KLCC , kiteorang nampak butik baju lawa . Nama butik tu Romp . Adam cakap 'Amin , lawa gila bhai baju ni ! Apsal tk beli je kat sini ?' Aku cakap balik 'Mane aku perasan dol . Tkpelah , lain kali lah kita borong . Nak buat macam mne , dh tkde rezeki en .' Lepas tengok baju lawa lawa , kiteorang pon balik dengan hati yang berbelah bagi . *Eceh Amin , berjiwang pulak kau .

Itu saje kisah aku pada hari semalam .

4 comments:

½© said...

brapa juta kali ko nak gi KLCC ha

Amin Zahidi said...

Dah lame tak pergi la weh ,

adlina's :D said...

=.='

Amin Zahidi said...

Apsal dengan kau ?

Post a Comment