Saturday, September 4, 2010

Oh Kawan ! :)

Semalam en mase aku tengah khusyuk melayan Facebook sambil kemas bilik aku yang dah bersepah gila gila , aku teringat Komik Lawak Kampus aku . So aku cari lah , cari punye cari , baru aku igt komik aku tu ade kat kawan aku yang nama Syafiqah .

So bile dh ingat kat dia , aku terus contact guna FB . Aku ingat nak text dia tp kalau text dia memang berjanggut lah tunggu minah tu balas -.- Mase chat tuh , aku tanye dia macam ni 'Weh , komik aku mane ?' dia balas 'Ade dengan aku , kau nak ke ?' aku cakap balek 'Mestilah nak weh' dia kata boleh je tapi kena pergi area dia .Hadoi , area kau tu dahlaa nun jauh di atas ! Mesti lah aku penat kalau mendaki bukit tuh tapi komik aku punye pasal , aku sanggup !

Dalam pukul 5 , aku pergi lah mendaki bukit yang agak tinggi tuh . Jalan punye jalan , aku dah sampai . Check jam baru pukul 5.15 , bapak ah ! Cepat betul aku jalan en , Kadet Polis la katekan :P *Eceh Amin , berlagak pulak kau kat sini .

Lepas sampai tu , aku text itu budak . Aku cakap aku dah sampai , dia kata cepat betul aku jalan . Aku cakap ah , macam tk kenal aku je . Dia cakap kalau aku rajen , naik la lagi sikit . Aku pon tengah bosan so naik je lah atas . Lepas sampai kat atas tu , aku tak nampak lagi minah tu so aku round la kat area tu .

Then dia text aku , dia tanye aku kat mane . Aku pon cakap lah aku dekat dekat situ je . After that , aku cari la itu budak . Then aku nmpak perempuan pakai baju oren tengah sandar dekat pokok , aku ingat mak cik tukang sapu sampah tapi bile tengok betul betul , si Syafiqa tuh rupanya .

Lepas dah kenal pasti , aku pergi lah jumpe dia . Bile dah jumpe dia , borak borak la en , ape lagi . Aku dengar suara dia kelakar gila ! Kejap ade , kejap takde . Nak je aku gelak kuat kuat kat situ tapi atas sebab nak jage maruah , aku senyum je lah kat dia .

Lepas borak borak around 10 minit , buah hati dia sudah kelihatan . Nama dia Haiqal . Smart oh dia ! Then lepas pakwe datang , aku pon nak blah la en . Mane tahu diorang nak dating ke , kacau je aku nanti . Haha .

Macam tu je lah kisah aku berjumpa kawan aku semata mata untuk mengambil komik kesayangan :)

4 comments:

Iqa said...

Sial kau, hahaha.
Macam mak cik tukang sapu sampah kau cakap? =,="

Ala, taya la cakap pasal suara aku, haha malu siot. Ekele kau tak kacau aku dating un, aku dgn dia pergi Bazar je. Smart eh? :p Thanks.

* Haiqal la. Kau ni -.-
haIQAl, hahaha xD

Amin Zahidi said...

HAHA , ade rupa kot .

Oh , aku ingat pergi mane -.-
Smart la jugak :P

*Yelah yelah , sori .

Iqa said...

Haha sial kau, aku still high class :P

Pergi Bazar la, ni en bulan puasa, tak baik buat benda tak senonoj haha. Thanks :D

Amin Zahidi said...

High class ? What The ? ! -.-

Senonoj ? Ape tuh ? HAHA !

Post a Comment